Γεια σου λεβεντογέννα Ιαπωνία με τα κλαρίνα σου.

Είναι γεγονός ότι μπορείς να συναντήσεις την Ελληνική κουλτούρα και μουσική παντού. Ναι, ακόμα και στην Άπω Ανατολή! Το Γιαπωνέζικο συγκρότημα Pyramidos έχει διασκευάσει αρκετά Ελληνικά τραγούδια με ‘Τα καγκέλια’ να αποτελούν την πιο πρόσφατη διασκευή τους. Είναι απολύτως λογικό να αναρωτηθείτε πως και γιατί ένα συγκρότημα της Ιαπωνίας που δεν μιλάει Ελληνικά αποφάσισε να διασκευάσει Ελληνικά τραγούδια. Αυτό είναι πραγματικά άξιο απορίας.

Οι Pyramidos αποτελούνται από τέσσερα μελή. Κιθάρα/φωνή, μπάσο, ντραμς και κλαρίνο. Ναι καλά ακούσατε, το συγκρότημα έχει και κλαρίνο. Στο βίντεο με το τραγούδι ‘Τα καγκέλια’ μάλιστα το συγκρότημα χορεύει και παραδοσιακό Ελληνικό χορό στο χαρακτηριστικό σημείο ‘οποποποπο’ με τον κλαρινίστα να αφήνει κάτω το κλαρίνο και να πιάνει ένα μαντήλι.

Διαβάστε ακόμα Γυναίκα διοργανώνει γαμήλια τελετή για να παντρευτεί το πάπλωμα της

Όπως είναι λογικό τα βίντεο του συγκροτήματος στο YouTube είναι γεμάτα από ελληνικά σχόλια του τύπου: “Γεια σου λεβεντογέννα Ιαπωνία με τα κλαρίνα σου”, “Γεια σου Τακιχίρο με τις πενιές σου” και “Αν έρθουν σε πανηγύρι στην Ελλάδα θα γίνει χαμός!”

Επίσης η αναλογία like/dislike στα βίντεο των συγκεκριμένων τραγουδιών είναι της τάξης του 99%. Και πως να μην είναι. Αφού περάσει λίγος χρόνος και συνειδητοποιήσεις το τι ακριβώς βλέπεις, δεν έχεις παρά να πατήσεις like καθώς όχι μόνο οι διασκευές είναι καλές αλλά και το ότι ένας Ιάπωνας που δεν ξέρει γρι Ελληνικά τραγουδάει αυτά τα τραγούδια είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το Γιαπωνέζικο συγκρότημα έχει διασκευάσει και άλλα Ελληνικά τραγούδια παλιότερα όπως το ‘Μαρία με τα κίτρινα’ και το ‘Τσικουλάτα’.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του συγκροτήματος από το Τόκιο, οι Pyramidos είναι Gypsy μπάντα και παίζουν Roma, Arabic, Latin και Japanese Folk & Pop με επιρροές από βαλκανική και τουρκική μουσική.

Δεν ξέρω για σας αλλά εμείς θα θέλαμε πολύ να τους δούμε να παίζουν live στην χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here