Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εργαστεί η θα εργαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον για έναν κακό εργοδότη με παράλογες απαιτήσεις, χαμηλό μισθό και ίσως λίγο φωνακλά. Αυτό όμως που συνέβη στην Κίνα είναι εξωπραγματικό.

Οι εργαζόμενοι της Κινεζικής εταιρείας Tengzhou, που εμπορεύεται προϊόντα ομορφιάς, αναγκάστηκαν να βγούνε στον δρόμο και να τον διασχίσουν μπουσουλώντας ως τιμωρία επειδή οι ετήσιοι οικονομικοί στόχοι της εταιρείας δεν επιτεύχθηκαν. Σοκαρισμένοι οι περαστικοί παρακολουθούσαν τους εργαζομένους τον έναν πίσω από τον άλλο να διασχίζουν τον δρόμο πεσμένοι στα γόνατα τους καθώς από δίπλα τους διέρχονται οχήματα.

Σύμφωνα με το site btime.com όλο το προσωπικό που φαίνεται στο βίντεο είναι γυναίκες που εργάζονται για την εταιρεία. Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε έναν άντρα εργαζόμενο ο οποίος κρατάει μια κόκκινη σημαία με το λογότυπο της εταιρείας και καθοδηγεί τις εργαζόμενες. Λίγο αργότερα η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της και απαίτησε από τον υπεύθυνο να δώσει τέλος σε αυτήν την παρωδία καθώς και τον προειδοποίησε για κυρώσεις σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Διαβάστε ακόμα Κοπέλα σκεπάζει αδέσποτο σκυλάκι με το κασκόλ της για να το προστατέψει από το κρύο και γίνεται viral.

Όπως είναι λογικό το βίντεο έγινε viral και το θέμα πήρε διαστάσεις, με τον κόσμο να είναι εξοργισμένος με τον τρόπο που αποφάσισε να τιμωρήσει η εταιρεία τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό δίκαιο στην Κίνα οι εταιρείες απαγορεύεται να εξευτελίζουν τους υπαλλήλους τους και θα πρέπει να πληρώσουν αποζημίωση στους εργαζόμενους αν κάτι τέτοιο συμβεί. Παρόλα αυτά σύμφωνα με το site Daily Mail έχουν υπάρξει και άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν εξευτελίσει δημόσια το προσωπικό τους και σε μια περίπτωση μάλιστα οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φάνε σκουλήκια ως τιμωρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here