Ένα σφάλμα στο Facebook API ήταν η αιτία να διαρρεύσουν οι φωτογραφίες 6.8 εκατομμυρίων χρηστών με την βοήθεια άλλων εφαρμογών.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι το σφάλμα έδωσε σε προγραμματιστές πρόσβαση στις προσωπικές φωτογραφίες χρηστών όπως αυτών των Facebook stories αλλά ακόμα και σε φωτογραφίες που οι χρήστες είχαν ανεβάσει αλλά δεν είχαν δημοσιεύσει.

“Οι ομάδα μας ανακάλυψε ένα σφάλμα στο API που ίσως επηρέασε όσους χρήστες έχουν δώσει άδεια σε άλλες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους. Διορθώσαμε το σφάλμα αλλά κάποιες εφαρμογές ίσως είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες των χρηστών για 12 μέρες από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου, 2018”

“Πιστεύουμε ότι αυτό το σφάλμα επηρέασε περίπου 6.8 εκατομμύρια χρήστες και 1.500 εφαρμογές. Οι μόνες εφαρμογές που επηρεάστηκαν από το σφάλμα είναι αυτές που οι χρήστες έχουν επιτρέψει την πρόσβαση στις φωτογραφίες τους”

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από του χρήστες που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο σφάλμα και τους διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του Facebook θα ειδοποιήσει τους χρήστες μέσω μιας ειδοποίησης στο Facebook. Η ειδοποίηση θα τους παραπέμπει στο Help Center όπου θα μπορούν να ελέγξουν αν χρησιμοποίησαν κάποια εφαρμογή που επηρεάστηκε από το σφάλμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here