Ένας αστεροειδής τριακοσίων μέτρων κατευθύνεται προς την Γη και αναμένεται το 2023 να περάσει από κοντά μας ή ακόμα και να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας αν ‘σπάσει ο διάολος το ποδάρι του’.

Ο αστεροειδής που ονομάστηκε Asteroid 2018 LF16 από την NASA έχει περίπου μια στα 30 εκατομμύρια πιθανότητα να συγκρουστεί με την Γη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της NASA είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα κινδυνέψουμε καθώς ο αστεροειδής έχει βαθμό επικινδυνότητας 0 στην κλίμακα Torino. Για να καταλάβουμε το τι θα πει το 0 στην συγκεκριμένη κλίμακα, το 5 θεωρείτε “απειλητικό” ενώ στο 8 αρχίζει η έρευνα για πιθανά σημεία σύγκρουσης ώστε να γίνει εκκένωση.

Πολλά ξένα site, όπως το Βρετανικό Express και το Daily Star, αναφέρουν ότι υπάρχουν 62 διαφορετικές τροχιές του αστεροειδή που μπορούν να καταλήξουν σε σύγκρουση με τη Γη μεταξύ των ετών 2023 και 2117. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμα αστεροειδείς εκεί έξω που έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκρουστούν με τον πλανήτη μας όπως ο αστεροειδής Bennu. Ο εν λόγο αστεροειδής έχει μια στις 2.700 πιθανότητες να συγκρουστεί με την Γη το 2135 και παρακολουθείτε ήδη από την NASA.

Με τον συγκεκριμένο αστεροειδή να μην αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη μας έχουμε άλλα ευχάριστα διαστημικά νέα με την NASA να ονομάζει αστερισμούς με ονόματα υπερηρώων, όπως αυτό του Hulk και Mjolnir (το σφυρί του Thor), νέα στοιχεία που υποδηλώνουν την κάποτε ύπαρξη ζωής στο Άρη και την προσγείωση του διαστημικού αεροσκάφους InSight της NASA στον κόκκινο πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here